понеділок, 10 грудня 2012 10:05

Як правильно вибрати обігрівач і не переплатити

Як правильно вибрати обігрівач і не переплатити
Фото: merlion.ru

"Вселилася в нову квартиру. Батареї у кімнатах старі, майже не гріють. Хотіла купити великий обігрівач, але кажуть, він забирає багато електроенергії. А маленькі - занадто шумлять. Не знаю, який саме обігрівач вибрати і скільки він коштуватиме", - каже киянка Оксана Шевченко.

Консультант з електротоварів столичного магазину побутової техніки Ростислав Ворончук радить спочатку виміряти площу кімнати, де стоятиме обігрівач.

"Щоб повністю обігріти кімнату площею 20-25 квадратних метрів, підійде обігрівач потужністю 2-2,5 кіловат. Тоді й ніяких батарей не треба. А якщо батареї вже є і добре працюють, вистачить потужності 1,5 кіловата. В цьому випадку підійде маленький тепловентилятор. За акційною ціною його можна придбати за 60 гривень. Але коли працює, завжди сильно шумить. Якщо вмикати на ніч, заважатиме спати", - зазначив Ворончук.

Краще за вентилятор нагріє кімнату масляний радіатор. Коштують 250-300 гривень. Всередині є масло, яке нагріває батарею і потім повітря, розповів консультант.

"Масляні радіатори усі знають з дитинства. Вони дешеві, тому дуже популярні. Мають 6-12 ребер, а чим їх більше, тим у квартирі тепліше. Якщо температура у нагрітій кімнаті падає, радіатор вмикається. Краще купити обігрівач із вбудованим зволожувачем повітря. Він не дає повітрю висушитися. Поганий масляний радіатор тим, що нагріває приміщення довго, а сам стає дуже гарячий - 120-150 градусів. Об нього можна обпектися, якщо ненароком торкнутися. Зараз є більш зручні обігрівачі", - розповів Ворончук.

У приміському будинку радить поставити електроконверотор. Можна придбати за 450 гривень. 2-3 таких пристрої об'єднують в одну систему, ставлять у різних кімнатах і на веранді. Поверхня конвектора безпечна, гріється лише до 60 градусів, тому кисень у повітрі не спалює.

"Конвектори часто купують, аби дача взимку не промерзла. Майже в кожному конвекторі є режим "антизамерзання". Він підтримує температуру +5-7 градусів. Конвектори купують для автономної роботи, їх можна залишати увімкненими без нагляду. В кожному є датчик перегріву, він відключить обігрівач, коли буде пожежна небезпека.

Інфрачервоні обігрівачі - найбільш сучасні і економні, коштують трохи більше конвекторів: 500-1500 гривень. Але якісний можна знайти й за 400. Такі часто вішають вішають під стелею, тоді тепло рівномірно поширюється кімнатою.

"Вони останні 5-6 років не виходять із моди. Такі нагрівають не повітря, а предмети у приміщенні, бо виділяють інфрачервоні хвилі. Світяться червоним, можуть служити й як оригінальна лампа. Працюють без шуму і не сушать повітря. Їх добре ставити там, де погана вентиляція і висока стеля. Навіть великі важать мало - 2-4 кілограми, обігрівають з перших секунд після увімкнення", - зазначив Ворончук.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибрати обігрівач і не переплатити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути