пʼятниця, 28 вересня 2018 15:49

Як подорожчав алкоголь із початку року

Як подорожчав алкоголь із початку року
З початку року горілка подорожчала на 1,2 грн. Коштує 82,4 грн за пляшку. Фото: Новий Погляд

В Україні з початку року алкогольні йтютюнові вироби подорожчали від 2% до 20%. У жовтні акцизи на алкоголь мають зрости на 13%. З 1 січня 2019-го — ще на 5%.

"Лідером подорожчання є пачка сигарет із фільтром медіум-класу. Вона додала в ціні 5,2 гривні і коштує в середньому по країні 31,5 гривню. На 4 і 3,3 гривні подорожчала пачка сигарет із фільтром вітчизняних марок і пачка сигарет без фільтру. У середньому їх продають по 27,5 і 23,6 гривні. Пачка сигарет із фільтром преміум-класу зросла в ціні на 5,2 гривні, до 37,3 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

За січень-серпень пляшка вітчизняного пива подорожчала на 1,2 грн - до 14,9 грн. За пляшку столового вітчизняного вина доведеться заплатити 60,7 грн. Із початку року додала в ціні 2,4 грн. Горілка подорожчала на 1,2 грн. Коштує 82,4 грн за пляшку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили підпільний цех із розливання елітного алкоголю

"За даними Держстату, в серпні українець міг купити за середньостатистичну зарплату 111 пляшок горілки. Тобто на 3 пляшки більше, ніж на початку року. Крім того, на початок серпня можна було придбати 151 пляшку вітчизняного вина. Це на одну пляшку більше, ніж у січні. Наприкінці літа на середню зарплату можна було купити 615 пляшок пива, або на 30 пляшок менше, ніж на початок року", - каже Дорошенко.

Крім того, знизилася купівельна спроможність українців у сигаретах. У серпні на середню зарплату можна було придбати менше на 43 пачки сигарет із фільтром медіум-класу, ніж торік.

У Києві заборонили продавати алкоголь у магазинах з 23:00 до 10:00. Відповідне рішення прийняла столична міська рада, проголосували 77 депутатів. Заборона стосується суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю алкоголем. На заклади ресторанного господарства заборона не поширюється. У майбутньому планують обмежити заборону на торгівлю алкоголем до 8:00.

Зараз ви читаєте новину «Як подорожчав алкоголь із початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути