Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 17:03

Аграрний фонд почав закуповувати в аграріїв зерно

Аграрний фонд почав закуповувати в аграріїв зерно
Аграрний фонд планує закупити майже 1,3 млн тонн зерна. Фото: www.biznes-pro.ua

Аграрний фонд України почав форвардні закупівлі продовольчого зерна врожаю 2012 року на Аграрній біржі, заявив заступник генерального директора фонду Ігор Якубович.

Як він повідомив журналістам у Києві в понеділок, Аграрний фонд вже отримав попередні заявки на закупівлю близько 600 тис. тонн зерна.

"Близько 600 тис. тонн (продовольчого зерна) всього заявлено на сьогодні. З них 335 тис. тонн - оброблено і по ним ведуться біржові торги", - сказав Якубович.

Якубович повідомив, що за умовами закупівель сільгоспвиробник отримає авансовий платіж у вигляді 50% вартості біржового контракту протягом двох днів з моменту його укладення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров прокредитував селян на мільярди гривень

Заступник гендиректора нагадав, що Аграрний фонд планує закупити майже 1,3 млн тонн зерна по форварду, на що передбачено витратити 2,2 млрд грн.

Зокрема, пшениця 2 класу закуповується в обсязі 32 тис. тонн за ціною 1 909 гривень за тонну, пшениця 3 класу - 2 тис. тонн за ціною 1 800 гривень за тонну, жито 1 класу - 1 тис. тонн за ціною 1 725 гривень за тонну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграріїв змусять продати частину врожаю державі

Торги будуть проводитися кожен біржовий день у міру надходження заявок.

Він зазначив, що процедуру закупівель по форварду значно спрощено, зокрема, кількість необхідних документів скорочено з 20 до восьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держрезерв хоче завантажитися тонною нового врожаю

Як повідомлялося, Аграрний фонд планував з 30 березня розпочати державні форвардні закупівлі продовольчої пшениці та жита врожаю 2012 року партіями від 500 тонн.

Зараз ви читаєте новину «Аграрний фонд почав закуповувати в аграріїв зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути