Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 14:00

Уряд вирішив нагодувати українців "резервним" хлібом

Уряд вирішив нагодувати українців "резервним" хлібом

Уряд на своєму засіданні ухвалив постанову про "Деякі питання використання зерна державного резерву". Вона має запобігти росту цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби.

Про це інформує Урядовий портал.

Згідно із документом, має бути забезпечена переробка зерна державного резерву на борошно із подальшою реалізацією його хлібопекарським підприємствам. Їх визначатиме Міністерство економічного розвитку і торгівлі за пропозиціями місцевих органів виконавчої влади.

На думку урядовців, економічно більш вигідним та доцільним для держави є реалізація зерна державного резерву саме державним переробним підприємствам. Вироблене борошно реалізовуватимуть хлібопекарським підприємствам для виготовлення соціальних сортів хліба та хлібобулочних виробів.

У Камбіні упевнені, що це наситить внутрішній ринок України борошном та хлібом масових сортів та стабілізує цінову ситуацію.

"Прийняття проекту постанови у складній ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів в умовах світової фінансової кризи дозволить унеможливити перепродаж зерна з державного резерву, що підлягає реалізації у порядку освіження; своєчасно впливати на цінову ситуацію на ринку борошна; забезпечити регіональні потреби хлібопекарських підприємств борошном за оптимальними цінами; забезпечити ритмічну завантаженість виробничих потужностей зернопереробних підприємств системи державного резерву; запобігти підвищенню соціальної напруги у трудових колективах зазначених підприємств та населення", - зазначили в уряді.

Кошти, отримані від реалізації зерна, спрямовуватимуть на закупівлю до державного резерву зерна з нового врожаю.

Зараз ви читаєте новину «Уряд вирішив нагодувати українців "резервним" хлібом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути