Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 11:20

Україна купуватиме ще й овес у сусідніх країнах

Україна купуватиме ще й овес у сусідніх країнах

Керівництво Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) розглядає можливість закупівлі на внутрішньому ринку зерна вівса для подальшої його переробки на крупу і пластівці. Також досягнуті домовленості про постачання вівса і вівсяної крупи з сусідніх країн.

Як повідомили в ДПЗКУ, на сьогоднішній момент проходять планові заходи щодо внутрішнього переміщення вівса, що зберігається на підприємствах (філіях) ДПЗКУ, на Новоукраїнський КХП, що входить до складу корпорації. Також розглядається питання про можливу закупівлю на внутрішньому ринку зерна вівса для подальшої його переробки на крупу і пластівці на Новоукраїнському КХП, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

У той же час, на завершальному етапі знаходяться переговори про постачання у травні-червні 500 тонн вівса з Казахстану і 150 тонн вівсяної крупи з Росії. Крім того, досягнуті домовленості про переробку 1000 тонн вівса польського походження і постачання 350 тонн вівсяної крупи білоруського походження.

За допомогою даних заходів ДПЗКУ має намір завантажити виробничі потужності Новоукраїнського КХП і забезпечити безперервність постачань його продукції в регіони України.

Нагадаємо, у лютому-березні 2011 року роздрібні ціни на вівсяну крупу, а особливо вівсяні пластівці, на внутрішньому ринку України істотно виросли. Експерти аграрного ринку пояснюють дане зростання цін обмеженими запасами вівса в Україні у 2010/11 маркетинговому році.

Зараз ви читаєте новину «Україна купуватиме ще й овес у сусідніх країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути