Ексклюзиви
середа, 30 березня 2011 16:58

Дефіцитну вівсянку купуватимуть у Казахстану, Польщі та Білорусі?

Дефіцитну вівсянку купуватимуть у Казахстану, Польщі та Білорусі?

Проблем з наявністю на ринку вівса та вівсяної крупи не передбачається.

Про це повідомила керівник прес-служби Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПКЗУ) Тетяна Галковська з посиланням на висновки експертів відомства.

У ДПКЗУ вважають, що підвищення вартості вівсяної крупи у деяких торговельних мережах частково викликано погодними умовами минулого року та загальним підвищенням цін в країні.

Більшість залишків вівса, що зберігається на підприємствах різних форм власності, є посівним матеріалом або фуражним зерном та не може бути використана для переробки на крупи та пластівці, зазначили у відомстві.

Фахівці "Новоукраїнського комбінату хлібопродуктів" (філії, яка займається переробкою вівса на крупи та пластівці) вестимуть переговори з Казахстаном та Польщею щодо поставок вівса до України в обсязі до 5000 тонн. У ДПКЗУ вважають, що це має забезпечити надходження круп та пластівців у роздрібну мережу в достатній кількості та стабілізувати ціну.

Також 25 березня генеральний директор ДПЗКУ Олександр Лавринчук та заступником міністра Міністерства сільського господарства та продовольства Білорусі домовилися про вивчення білоруською стороною можливості поставки вівса до України та в термін до 31 березня інформування української сторони.

Через зменшення обсягів виробництва гречаних і вівсяних крупів нині філія "Новоукраїнський КХП" здійснює переробку зерна пшениці та ячменю на перлову, пшеничну і ячмінну крупи в значно більших від звичайних обсягах.

Зараз ви читаєте новину «Дефіцитну вівсянку купуватимуть у Казахстану, Польщі та Білорусі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути