вівторок, 22 березня 2011 19:00

Вітчизняну гречку продають собі у збиток

Вітчизняну гречку продають собі у збиток

Державна продовольчо-зернова корпорація України через свій структурний підрозділ – ТОВ "Хліб Інвестбуд" - здійснює постійний продаж гречаної крупи через 27 підприємств торгівлі в усіх районах столиці, переважно розташованих на продовольчих ярмарках та ринках.

Гречана крупа, що реалізується, була раніше закуплена на внутрішньому ринку у українських переробників гречки.

За словами генерального директора "Хліб Інвестбуду" Роберта Бровді, для роздрібної торгівлі компанія має необхідну кількість крупи. Причому, з урахуванням закупівельної ціни, "Хліб Інвестбуд" продає гречку з від'ємною рентабельністю. Це здійснюється для підтримки ринку на той час, поки доставляється продукція з Китаю.

Як вже повідомлялось, перше судно "MSC BERYL" із 504 тоннами гречаної крупи на борту відбуло із порту Дальян 09.03.2011 і, як очікується, ввійде в порт Одеси 05.04.2011. Загальна кількість всього конракту – 20 тисяч тонн.

Поставки гречаної крупи з Китаю здійснюється з мінімальною рентабельністю 2%, яка покриває лише операційні витрати. Завдяки тому, що Уряд звільнив імпорт крупи від ввізного мита, ціна в роздробі не буде перевищувати 18,99 грн за кг.

Зараз ви читаєте новину «Вітчизняну гречку продають собі у збиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути