четвер, 10 березня 2011 18:35

90% українців не довіряють банкам і не хочуть кредитів

90% українців не довіряють банкам і не хочуть кредитів

Серйозні проблеми з погашенням кредитів, особливо валютних, є сьогодні у 3 млн українців.

Про це заявив голова Асоціації антиколекторів і правозахисників України "Ваша Надія", головний координатор "Першого всеукраїнського з'їзду споживачів фінансових послуг" Федір Олексюк.

За словами Олексюка, сьогодні в Україні 12 млн громадян є клієнтами різних фінансових організацій. З них 10 млн – вкладники, 4 млн – позичальники. При цьому близько 70% позичальників частково або повністю не виплачують кредит, тому що з економічних причин просто не мають такої можливості.

Олексюк зазначив, що ситуація з поверненням кредитів в Україну "просто страшна": за даними асоціації, 30% звернень позичальників до антиколекторів стосуються корупції з боку посадових осіб банків.

"Згідно з останніми опитуваннями, близько 90% респондентів сказали, що вони або не довіряють, або не хочуть нічого спільного мати з кредитами. Це страшні речі. Весь світ, фактично, живе в кредит, і кредит – це добре. Ставлення до позичальників і до того, як вони захищені ... звичайно, вимагає дуже серйозних змін ", - підкреслив Олексюк.

Зараз ви читаєте новину «90% українців не довіряють банкам і не хочуть кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути