Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 21:53

Кредити на авто подешевшають - експерти

Кредити на авто подешевшають - експерти

Представники банків вважають, що ставки по автокредитах будуть знижуватися. Разом з вони навряд чи опустяться нижче 13% річних у гривні до кінця 2011 року

Минулий рік виявився роком "потепління" на ринку автокредитів - число банківських пропозицій помітно зросло, а умови до кінця року стали більш привабливими.вы

Відповідно до пропозицій, розміщених у Фінансовому супермаркеті, середній розмір внеску становить сьогодні 30%, мінімальний -15%.

Разом з тим, про докризові обсяги кредитування говорити поки рано: на думку деяких експертів, це відбудеться не раніше ніж через три роки.

Якщо говорити про ринок автокредитування 2010 року, то, згідно з офіційними даними, минулого року було продано близько 167 тис. авто, з них тільки 11% - у кредит. На 2011 рік прогнозується продаж 200 тис. автомобілів, з них 18% автомобілів будуть продані в кредит.

Банкіри очікують, що в 2011 році ставки в середньому становитимуть 15% -16% річних у гривні.

За думку експертів, традиційно у першому кварталі добре будуть продаватися автомобілі торішнього модельного ряду.

Автодилери охоче влаштовую знижки для того, щоб звільнити майданчики для автомобілів нового модельного ряду.

Середньоринкові відсоткові ставки сповільнять зниження, а основних поліпшень в умовах кредитування варто очікувати у зменшенні внеску і збільшення терміну кредитування.

Також грунтуючись на інформації показників останніх місяців минулого року, ринок автопродажів буде рости, але трохи знизить темпи.

За прогнозами експерт, приріст за кожен місяць буде становити 5-6% ". У той же час, вони акцентуються на тому, що березень буде все ще спокійним місяцем, який не передбачає активного розвитку автокредитування.

Проте вже в першій половині 2011 року можливі невеликі корегування ставок за кредитами на купівлю авто. Але це зниження буде незначним, в межах 0,5%.

Зараз ви читаєте новину «Кредити на авто подешевшають - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути