понеділок, 19 червня 2017 10:09

З'явилися фото обстрілу українського села російськими "козаками"
5

Фото обстрілу села на Донбасі російськими "казаками"
Фото: http://deniskazansky.com.ua
Фото обстрілу села на Донбасі російськими "казаками"
Фото обстрілу села на Донбасі російськими "казаками"
Фото обстрілу села на Донбасі російськими "казаками"
Фото обстрілу села на Донбасі російськими "казаками"

З'явилося підтвердження, що російські "козаки" так званого Всевеликого війська Донського під керівництвом голови Миколи Козиціна обстрілювали селище Біле в Луганській області 2014 року.

Злочин зафіксували на фото та відео, які у своєму блозі опублікував журналіст Денис Казанський. За його словами, докази злочинів з'явилися тільки зараз. 2014 року подібні повідомлення надходили ЗМІ від місцевих жителів.

"Так чи інакше, є така інформація, яку нам не можна забувати. Тим паче, важливо зберегти її для нащадків. Наприклад, ось це відео, залите 1 вересня 2014 року. Автор заборонив вставляти його з YouTube, тому я залив його в Facebook. На відео російські "козаки" обстрілюють селище Біле в Луганській області. Обстріл вели 31.08.2014. Автор назвав відео "Козаки" з "Град-П" і 152-міліметрової гаубиці міста-Б знесли блокпост Нацгвардії Лутугине". Але насправді обстрілюють не Лутугине, а Біле Лутугинського району. Просто росіяни погано розбираються в географії Луганської області", - написав Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теророисти обстрілюють українців із забороненої зброї

На відео добре видно, що стріляють по житловому сектору.

"У різних частинах селища здіймаються стовпи чорного диму. Водночас "козаки" самі документують свої злочини. Кожен раз, коли хтось буде вкотре заводити стару платівку про "українських карателів", просто покажіть йому цей ролик. Цей варварський обстріл "козаки" задокументували не тільки на відео, а й на фото. Багато фотографій обстрілу селища Біле виклали на сторінці "Козачої" національної гвардії" "ВКонтакте". А нещодавно вкотре "патріоти Донбасу" обстріляли Красногорівку. Знищили лікарню та школу, а також Авдіївку, де вбили чотирьох жителів. Всі подібні кейси необхідно збирати, зберігати і ретельно систематизувати, щоб правду про війну ніколи не забули", - пише Казанський.

Політичний емігрант із РФ Євген Смирнов заявив, що ватажок терористичного угруповання "Всевелике військо Донське" Микола Козицин - "продукт" системи Федеральної служби безпеки РФ. ФСБ посилає його "підопічних" у зону збройного конфлікту на Донбасі на неминучу смерть. У Росії чоловіка підозрюють в екстремізмі за проукраїнську позицію.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися фото обстрілу українського села російськими "козаками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути