Ексклюзиви
середа, 12 квітня 2017 09:26

У ДНР і ЛНР утилізовують донських козаків

У ДНР і ЛНР утилізовують донських козаків
Ватажок терористичної угруповання "Донська Республіка" Микола Козіцин

Ватажок терористичного угруповання "Всевелике військо Донське" Микола Козіцин - "продукт" системи Федеральної служби безпеки РФ. ФСБ посилає його "підопічних" в зону збройного конфлікту на Донбасі на неминучу смерть.

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" заявив амурський козак, політичний емігрант із РФ, Євген Смирнов. У Росії його підозрюють в екстремізмі за проукраїнську позицію.

"Людей, які назвали себе козаками, система швидко під крило взяла. Люди розповідали, що є таке поняття, як "куратори". Розгорнули донбасько-кримську аферу із залученням козаків, які билися об стіну і кричали, що треба повернути нібито наші історичні землі", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині ліквідували донську гвардію отамана Козіцина - Федічев

"Ситуація така була: зав'язати більш-менш активних козаків. Запалити їх певними ідеями і кинути їх в м'ясорубку, щоб там не поставили питання до місцевої влади. На знищення, на утилізацію. Найгарячіші голови вирушають туди. Назад квитка немає", - додав Смирнов.

" У кінці XVIII століття цариця Катерина ІІ, щоб закріпитися на відвойованих Суворовим від ногайських татар і черкеських племен землях Кубані, на правому березі Кубані поселила запорозьких козаків. Їх через певний час стали іменувати кубанським військом. Певний час цим військом керували за походженням козаки і, як правило, українці. Останнім наказним гетьманом славного війська кубанського був Яків Кухаренко. Донські козаки, які раніше стали служити Московському царству, мали за знак влади пернач, а отаман великого війська кубанського - булаву", - розповів художник і письменник 76-річний Юрій Логвин, який вивчав історію військового мистецтва українців. Переселенню козаків на Кубань присвятив кілька марок із серії "Історія війська в Україні".

Зараз ви читаєте новину «У ДНР і ЛНР утилізовують донських козаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути