середа, 27 липня 2022 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили розвідгрупу окупантів – Генштаб

ЗСУ знищили розвідгрупу окупантів – Генштаб
ЗСУ знешкодили чергову розвідувальну групу противника. Фото: eastnews.ua

У районі села Пасіка Ізюмського району Харківської області ворожа розвідувальна група намагалася викрити позиції українських військ.

Групу знешкодили, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні.

"На Слов'янському напрямку задіяв артилерію для обстрілів поблизу Адамівки, Пашкового, Долини, Грушувахи, Шевелівки, Вірнопілля, Краснопілля, Мазанівки, Нової Дмитрівки та Бражківки", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" зайшли на Вуглегірську ГЕС і в Новолуганське. Імовірно, ЗСУ відійшли – британська розвідка

На Донецькому напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення в напрямках Краматорська та Бахмута.

На Краматорському напрямку загарбники вели обстріли біля Кривої Луки, Спірного, Григорівки, Виїмки, Сіверська та Дронівки. З авіації били неподалік Серебрянки.

Ворог вів штурмові дії у напрямку Білогорівка – Верхньокам'янське, зазнав втрат та відійшов.

На Бахмутському напрямку обстріляв з артилерії райони Бахмута, Соледара, Яковлівки, Федорівки, Бахмутського, Покровського, Вершини, Зайцевого, Сухої Балки та Веселого. Були авіаудари поблизу Яковлівки та Покровського.

ЗСУ відбили ворожі штурми у Берестовому та на напрямках Володимирівка – Соледар і Роти – Семигір'я. Ворог, з втратами, відійшов.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили розвідгрупу окупантів – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути