Ексклюзиви
середа, 27 липня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" зайшли на Вуглегірську ГЕС і в Новолуганське. Імовірно, ЗСУ відійшли – британська розвідка

Найманці з російської приватної військової компанії "Вагнер", імовірно, досягли певного успіху на Бахмутському напрямку Донецької області, зокрема біля Світлодарського водосховища.

Окупантам, можливо, вдалося здійснити тактичний наступ у районі Вуглегірської гідроелектростанції та сусіднього селища Новолуганське. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 27 липня з посиланням на свої розвіддані.

"Деякі українські сили, мабуть, уже вивели із цього району", – ідеться в огляді.

Автор: news.liga.net
  ПВК Вагнера зайшла на Вуглегірську ГЕС і в Новолуганське  – розвідка Великої Британії
ПВК Вагнера зайшла на Вуглегірську ГЕС і в Новолуганське – розвідка Великої Британії

Британська розвідка також пояснила мету, з якю міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поїхав з візитами країнами Африки. Лавров відвідує Єгипет, Ефіопію, Уґанду й Республіку Конґо.

Росія, швидше за все, спробує використати ці візити для звинувачення Заходу в міжнародній продовольчій кризі й заручення підтримкою африканських держав, які зберігали нейтралітет щодо російського вторгнення в Україну, вважають у розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вбили трьох в'язнів, завербованих "Вагнером" – ЗМІ

Від 2014 року Росія докладала значних зусиль для забезпечення впливу в Африці. Групу "Вагнера" часто використовували як один з улюблених інструментів впливу в регіоні, за даними союзників.

"Росія, імовірно, насамперед взаємодіє з Африкою, бо вважає, що це посилить ідентичність "великої держави", якої вона так прагне. Її другорядні завдання, очевидно, полягають у тому, щоб забезпечити товарні концесії та переконати африканські держави голосувати відповідно до інтересів Росії на міжнародних форумах", – додали в огляді.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" зайшли на Вуглегірську ГЕС і в Новолуганське. Імовірно, ЗСУ відійшли – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути