вівторок, 05 липня 2022 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог закріплюється на адмінкордоні Луганщини

Ворог закріплюється на адмінкордоні Луганщини
Російські окупанти обстрілюють населені пункти Донецької і Луганської областей. Фото: Генштаб

На Донецькому напрямку ворог встановлює контроль над територією Луганської області в межах адміністративних кордонів.

Відновлює транспортну інфраструктуру в тилових районах. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Слов'янському напрямку ЗСУ відбили штурм ворога в напрямку Долини.

Російські окупанти з артилерії обстріляли Краснопілля, Первомайське, Нову Миколаївку, Богородичне, Адамівку, Долину, Мазанки, Дібрівне, Чепіль і Мосьпанове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Слов'янська розповів про ситуацію в місті

На Краматорському напрямку терористи обстрілювали зі ствольної артилерії райони Білогорівки ійВерхньокам'янського. Завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Слов'янська та Званівки.

На Бахмутському напрямку загарбники штурмують Новолуганське. Бойові дії тривають.

Російські військові обстрілювали зі ствольної артилерії райони населених пунктів Кодема, Новолуганське, Покровське, Берестове, Спірне, Івано-Дар'ївка. Завдали ракетно-авіаційних ударів неподалік Соледара, Спірного, Покровського та Шумів.

За підтримки вогню артилерії йавіації агресор відновив штурмові дії в напрямку населеного пункту Спірне. Має частковий успіх. Бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксуються обстріли позицій Сил оборони з артилерії різних калібрів уздовж лінії зіткнення. Окупанти вдарили авіацією по населеному пункту Авдіївка.

Українські воїни відбили російських окупантів на Краматорському й Бахмутському напрямках. На Краматорському напрямку захисники успішно відбили штурмові дії ворога в селищі Білогорівка на Луганщині. Загарбники відійшли. На Бахмутському – наші захисники змусили ворога відійти після його наступу в напрямку Вуглегірської ТЕС на Донеччині й невдалої розвідки боєм у напрямку околиць Берестового.

На Краматорському напрямку агресор обстрілював із танків і ствольної артилерії райони Білогорівки та Верхньокам'янського. Завдав авіаційного удару поблизу Тетянівки. На Бахмутському – обстріляв із ствольної артилерії в районах Спірного, Берестового й Вершини. Також противник завдав авіаудару поблизу Вершини.

Зараз ви читаєте новину «Ворог закріплюється на адмінкордоні Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути