субота, 04 травня 2024 20:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони знищили важливий об'єкт росіян: ключове зі зведення Генштабу

Сили оборони знищили важливий об'єкт росіян: ключове зі зведення Генштабу
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 74 бойових зіткнення. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 74 бойових зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу, трьох пунктах управління, двох зенітно-ракетних комплексах та одному складу боєприпасів противника. Про це ввечері 4 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному пункту управління, одному району зосередження особового складу, одній радіолокаційній станції та ще одному важливому об'єкту противника.

Загалом, ворог завдав п'ять ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики назвали основну мету російських військ на 2024 рік

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито вісім атак в районах населених пунктів Піщане, Кислівка Харківської області; Стельмахівка, Берестове Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито сім атак противника в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Новий, Кліщіївка, Роздолівка, південніше Іванівського Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Парасковіївка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 10 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, п'ять разів атакував позиції наших захисників в районі південніше Новодарівки, Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив дев'ять безуспішних атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Росіяни намагатимуться досягти "невеликих успіхів" напередодні 9 травня. Українські захисники не зазнають краху на лінії фронту, навіть незважаючи на брак боєприпасів.

Такі військову оцінку подіям на фронті дали Сполучені Штати, розповів неназваний високопоставлений американський чиновник, пише The New York Times.

Інші американські чиновники зазначили, що Росія, ймовірно, не має сил для масштабного наступу до 9 травня.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони знищили важливий об'єкт росіян: ключове зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути