Ексклюзиви
субота, 25 червня 2022 18:36

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили наступ росіян – Генштаб

ЗСУ відбили наступ росіян – Генштаб
Росіяни закріплюються у Сіверськодонецьку. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України відбили наступ російських окупантів у напрямку населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар'їнка.

Загарбники відійшли, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в Facebook.

На Слов'янському напрямку українські воїни зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та штурм в напрямку Мазанівки. Окупанти з втратами відійшли.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів. Здійснював обстріли в районах населених пунктів Маяки, Пискунівка та Сіверськ. З метою виявлення позицій наших військ та корегування вогню проводив повітряну розвідку БпЛА "Орлан-10".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомлення в соцмережах зірвали військову операцію в Сіверськодонецьку – Маляр

На Лисичанському напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Вовчоярівка, Лоскутівка, Біла Гора, Верхньокамʼянка, Верхньокамʼянське, Виїмка та Золотарівка.

На Бахмутському напрямку окупанти стріляли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Костянтинівка, Покровське, Миколаївка, Вершина, Берестове, Зайцеве, Клинове, Нью-Йорк, Володимирівка та Івано-Дар'ївка.

З метою сковування дій наших військ ворог проводив демонстративні дії в напрямку населеного пункту Вершина. Також противник завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік Павлівки.

Після відведення підрозділів ЗСУ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сіверськодонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.

Російські армія не має ресурсів і особового складу, щоб захопити Донецьку область. Загарбники вичерпали свої можливості, переконаний радник керівника Офіса президента Олексій Арестович. За його словами, для захоплення регіону треба взяти чотири великі міста – такі, як Лисичанськ і Сіверськодонецьк Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили наступ росіян – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути