субота, 25 червня 2022 18:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Повідомлення в соцмережах зірвали військову операцію в Сіверськодонецьку – Маляр

Повідомлення в соцмережах зірвали військову операцію в Сіверськодонецьку – Маляр
Усі мають дочекатися офіційних заяв від Генштабу та Міноборони. Фото: facebook.com/ganna.maliar

Збройні сили України не встигли виконати всі задачі в Сіверськодонецьку через те, що неофіційна інформація з'явилася в соцмережах до того, як її опублікував Генштаб.

Передчасні неофіційні заяви та публікації в соцмережах шкодять роботі українських військових, написала у Facebook заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Маляр пояснила, що це забирає в українських захисників дорогоцінний час, протягом якого вони ще могли б реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З хімзаводу "Азот" у Сіверськодонецьку неможливо евакуювати людей – Стрюк

"Приміром, одночасно з виходом або заходом у місто реалізовуються паралельно декілька задач. І для їхньої реалізації важливо це робити в умовах інформаційної тиші", – написала Маляр.

Вона наголосила, що все, про що можна в цей момент говорити, – розповідають офіційні джерела: Генштаб і Міноборони, які завжди скоординовані інформаційно.

"Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це в соцмережах до офіційних заяв Генштабу почасти зриває військові операції – як це було вчора і позавчора щодо Сіверськодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане", – підсумувала вона.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька на Луганщині. Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Вихід українських військ із Сіверськодонецька 24 червня підтвердив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Є певні причини й передумови для виходу з Сіверськодонецька. Лисичанськ кращий для оборони, вважає радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

У Луганській області російська армія зайшла в Гірську громаду Сіверськодонецького району й окупувала її. На околицях тривають незначні бої.

Зараз ви читаєте новину «Повідомлення в соцмережах зірвали військову операцію в Сіверськодонецьку – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути