пʼятниця, 24 червня 2022 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни захопили Гірське на Луганщині

Росіяни захопили Гірське на Луганщині
У Гірській громаді немає електрики, води та газу. Там залишилось до 4 тис. місцевих жителів. Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga

У Луганській області російська армія зайшла в Гірську громаду Сіверськодонецького району й окупувала її.

На околицях ідуть незначні бої. Про це вранці 24 червня повідомив голова Гірської громади Олексій Бабченко в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з авіації знищують мости під Лисичанськом – Гайдай

"Станом на 8:00 Гірська громада повністю окупована. Попри міцне укріплення в районі Золотого, прорив був із напрямку Оріхове — Тошківка, зайшли з двох сторін. Частина окупантів вийшла на тил — це Мирна Долина, Підлісне, Лоскутівка. Інша рушила в напрямку Гірського та Золотого. Встановлюється окупаційний режим", – заявив.

У громаді залишилося до 4 тис. місцевих жителів. Немає електрики, води та газу. Можливості підвезти гуманітарну допомогу теж немає.

Збройні сили України вийшли із Сіверськодонецька на Луганщині. Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Вихід українських військ із Сіверськодонецька 24 червня підтвердив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни захопили Гірське на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути