субота, 25 червня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії немає кого кидати на "звільнення" Донецької області – Арестович

Росії немає кого кидати на "звільнення" Донецької області – Арестович
РФ нема кого відправляти на захоплення Донеччини, заявив радник керівника Офіса президента Олексій Арестович. Фото: president.gov.ua

Російські армія не має ресурсів і особового складу, щоб захопити Донецьку область.

Загарбники вичерпали свої можливості, переконаний радник керівника Офіса президента Олексій Арестович. Про це він заявив 24 червня в ефірі "Фейгін Live".

За його словами, для захоплення регіону треба взяти чотири великі міста – такі, як Лисичанськ і Сіверськодонецьк Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни бомблять з літака і штурмують на деяких напрямках – Генштаб про ситуацію на Донбасі

"А де ж узяти угруповання? Для цього потрібне угруповання вдвічі більше, ніж те, що штурмувало Лисичанськ і Сіверськодонецьк, і все йогої там і залишити. У них немає таких можливостей", – сказав він.

Радник глави ОП додав, що російські окупанти не дотримуються норм комплектування своїх частин. Зазначив, що під Ізюмом українські військові потрапили в польовий пункт управління однієї з російських дивізій, якого тепер не існує. На цьому напрямку, за словами Арестовича, росіяни зазнають численних втрат.

"Там дуже не радісно наступати російським військам. Втрати, втрати, втрати... Дуже сильно там болісно. Фізично нема кого кидати на "звільнення" Донецької області", – сказав він.

На Донецькому напрямку російські окупанти перегруповуються, щоб посилити подальші дії на Бахмутському напрямку. Через великі втрати ворог почав зводити різні підрозділи в один, повідомили в Генштабі.

55% Донецької області під контролем росіян, заявив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко 22 червня. Окупація включає в себе і зруйновані міста, зокрема Маріуполь та Волноваха. Ситуація вздовж усієї лінії фронту дуже складна. Ворог застосовує дуже важку артилерію, авіацію - всі види озброєння, які є.

Росіяни не спроможні захопити Донеччину, не зруйнувавши її, сказав Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Росії немає кого кидати на "звільнення" Донецької області – Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути