вівторок, 21 червня 2022 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донецькому напрямку росіяни намагаються відновити сили - Генштаб

На Донецькому напрямку росіяни намагаються відновити сили - Генштаб
Окупанти несуть великі втрати. Фото: Генштаб ЗСУ

На Донецькому напрямку російські окупанти перегруповуються, щоб посилити подальші дії на Бахмутському напрямку.

Через великі втрати ворог почав зводити різні підрозділи в один. Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України у Facebook.

Росіяни переформували дві батальйонно-тактичні групи зі складу підрозділів 5-ї загальновійськової армії, яка втратила боєздатність, в одну БТГ.

Також окупанти вивели на відновлення боєздатності підрозділи 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу.

На Слов'янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих позицій, веде оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна битиме по Криму й Донбасу з американських РСЗВ - Жданов

Росіяни з артилерії обстріляли райони населених пунктів Богородичне, Велика Комишуваха, Грушуваха, Долина, Петрівське, Завгороднє, Протопопівка, Пришиб, Карнаухівка, Вірнопілля, Червоне, Довгеньке й Краснопілля. Окупанти завдали авіаційного удару поблизу Дібрівного.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів, обстрілював позиції українських військ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Донецьке, Стародубівка, Миколаївка й Пришиб.

На Бахмутському напрямку російські терористи обстріляли райони Берестового й Комишувахи. Вони намагалися наступати в напрямку Олександропілля - Комишуваха. Успіху не мали й відійшли.

Збройні сили України відбили російських окупантів у напрямках селищ Метьолкіне - Воронове й Метьолкіне - Сиротине на Луганщині. Ворог намагався провести розвідку боєм у напрямках цих населених пунктів. Українські воїни грамотно його відбили. Противник відійшов.

Зараз ви читаєте новину «На Донецькому напрямку росіяни намагаються відновити сили - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути