субота, 24 вересня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ "приземлили" сім іранських безпілотників

ЗСУ "приземлили" сім іранських безпілотників
Захисники неба над Україною "мінусують" ворожі "пташки". Фото: facebook.com/kpszsu

Упродовж 23 вересня українські захисники знищили дев'ять повітряних цілей ворога.

"Приземлили" техніку окупантів підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України, повідомила пресслужба відомства 24 вересня. На якому з напрямків – не уточнили.

Серед знищеного – іранські безпілотники Shahed-136 та Mohajer-6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пітримали вбивства українців: Подоляк жорстко висловився щодо передачі Іраном безпілотників РФ

"Чотири безпілотники-камікадзе Shahed-136 та один ударний безпілотник Mohajer-6 збили зенітники повітряного командування "Південь". Два БпЛА Shahed-136 – знищили підрозділи повітряного командування "Схід", – йдеться в повідомленні.

Гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25 росіян збили зенітні ракетні підрозділи повітряного командування "Центр".

Іранські дрони, які придбала Російська Федерація і вже використовує на полі бою, є значною загрозою для Збройних сил України. Вони завдають серйозної шкоди, вражаючи військову техніку України, повідомляє The Wall Street Journal з посилання на українських командирів.

Іран поставив Росії безпілотні літальні апарати, повідомили наприкінці серпня США.

13 вересня Збройні сили України вперше знищили ударний іранський безпілотний апарат Shahed-136 ("Шахід-136") на Харківщині. Дрони видають характерний звук під час польоту, розповіли у пресцентрі Сил оборони півдня України.

23 вересня вперше в Україні збили багатоцільовий ударний БпЛА іранського виробництва Mohajer-6 ("Мохаджер-6"). Він призначений для проведення розвідки.

Посла Ірану в Україні Манучехра Моради позбавлять акредитації. Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Ірану через постачання країною зброї Російській Федерації, яку агресор використовує у повномасштабній війні.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "приземлили" сім іранських безпілотників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути