неділя, 18 вересня 2022 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Іранські дрони, які використовує Росія, завдають серйозної шкоди ЗСУ – WSJ

Іранські дрони, які використовує Росія, завдають серйозної шкоди ЗСУ – WSJ
Іранські дрони, які придбала Російська Федерація і вже використовує на полі бою, є значною загрозою для ЗСУ. Фото: "Українська правда"

Іранські дрони, які придбала Російська Федерація і вже використовує на полі бою, є значною загрозою для Збройних сил України.

Вони завдають серйозної шкоди, вражаючи військову техніку України. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посилання на українських командирів.

Командувач артилерією 92-ї мотострілецької дивізії України полковник Родіон Кулагін розповів, що безпілотники Shahed-136, перефарбовані в російські кольори й перейменовані на "Герань-2", дедалі частіше фіксують біля позицій української бронетанкової та артилерійської техніки.

"В інших районах росіяни мають переважну артилерійську вогневу міць, і вони із цим справляються. Тут у них вже немає цієї переваги в артилерії, і тому вони почали вдаватися до цих безпілотників", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти іранських компаній за продаж безпілотників РФ

За словами Кулагіна, іранські безпілотники відносно малі й літають на низькій висоті. Це ускладнює їхнє виявлення українськими системами ППО. Він сказав, що сподівається, що Сполучені Штати та їхні союзники зможуть надати ЗСУ досконаліші технології захисту від безпілотників або ж втрутяться, щоб зірвати постачання іранських безпілотників в РФ.

Військовий також зазначив, що перед таким масштабним застосуванням Shahed-136 Росія їх випробувала минулого місяця. Окупанти завдали за допомогою дрона удар по 155-мм американській гаубиці M777, ще один вийшов з ладу, але його відновили, сказав Кулагін.

Shahed-136 – ударний БПЛА-камікадзе односторонньої дії із заявленою дальністю польоту 2,5 тис. км. Знищений під Куп'янськом на Харківщині Shahed-136 став першим іранським безпілотником, який уразили українські захисники.

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан запевняв, що вони не постачатимуть безпілотники РФ. Абдоллахіан казав, що його країна уникає будь-яких дій, що ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, зокрема постачання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Іранські дрони, які використовує Росія, завдають серйозної шкоди ЗСУ – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути