пʼятниця, 05 серпня 2022 10:20

Зрадили присязі заради "кар'єри" в ОРДО: правоохоронці з Донеччини перейшли на бік РФ

​​Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в колабораційній діяльності заступнику "міністра внутрішніх справ" так званої ДНР та ще чотирьом правоохоронцям Донецької області.

Після повномасштабного вторгнення Росії вони зрадили присязі й добровільно перейшли на бік ворога, інформує пресслужба ДБР 5 серпня.

Автор: Національна поліція України
  П'ять правоохоронців з Донеччини добровільно перейшли на бік РФ
П'ять правоохоронців з Донеччини добровільно перейшли на бік РФ

"В обмін на зраду окупанти запропонували колаборантам "карколомні" кар'єри у так званому міністерстві внутрішніх справ терористичної ДНР. Один із них став заступником міністра, а другий – "ректором академії ім. Дзержинського". До окупації – Донецький інститут внутрішніх справ. Інші правоохоронці добровільно зайняли скромніші посади в терористичному відомстві", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині дві молоді експоліцейські перейшли на бік РФ

За даними ДБР, ці колаборанти брали участь у брифінгах для місцевих пропагандистських ЗМІ. Там публічно висловлювали свою підтримку державі-агресору та діям її збройних формувань, принижували гідність Збройних сил України та української влади.

Зрадникам загрожує позбавлення волі до 15 років.

Автор: ДБР
  Заступник голови "МВС" у так званій ДНР. Цю "посаду" він отримав, зрадивши присязі
Заступник голови "МВС" у так званій ДНР. Цю "посаду" він отримав, зрадивши присязі

З початку повномасштабної війни Росії проти України фіксували поодинокі випадки, коли правоохоронці переходили на бік окупанта. За весь час зрадниками стали кілька сотень правоохоронців із багатотисячного колективу Національної поліції, розповів заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Зрадників України можуть засудити від 10 до 12 років позбавлення волі за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «Зрадили присязі заради "кар'єри" в ОРДО: правоохоронці з Донеччини перейшли на бік РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути