понеділок, 26 квітня 2021 12:01

Зеленський закликав низку країн долучитися до "нормандського формату"

Зеленський закликав низку країн долучитися до "нормандського формату"
Зеленський висловив сподівання, що зустріч президента США Джо Байдена та лідера РФ Володимира Путіна все ж відбудеться. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність зміни форматів ведення переговорів із Росією.

Він пропонує, щоб до "нормандського формату" долучилися США, Велика Британія та Канада, пише Financial Times.

"Є два варіанти: ми можемо змінити Мінський формат, скоригувати його. Або можемо використовувати якийсь інший. Швидкість має значення. Темп цього процесу важливий, тому що ми втрачаємо людей щодня", – сказав Зеленський.

Він також висловив сподівання, що зустріч президента США Джо Байдена й лідера РФ Володимира Путіна все ж відбудеться й матиме позитивний результат для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Некоректно запрошувати Путіна до Києва - Єрмак

Мирні перемовини України та РФ відбуваються у двох форматах. Мінський є регулярним процесом і передбачає участь обох сторін конфлікту за посередництва ОБСЄ. "Нормандський формат" – це перемовини глав держав України, Росії, Німеччини та Франції.

Мінський процес має містити системніші та жорсткіші дії. Україна не може наполягати на переговорах, якщо Росія не йде на контакт і влаштовує обстріли.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав низку країн долучитися до "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути