четвер, 25 лютого 2021 22:40

Мінський формат має містити більше жорстких дій - Кравчук

Мінський формат має містити більше жорстких дій - Кравчук
Кравчук заявив, що Україна не буде виходити з переговорів у Мінську. Фото: Liga.net

Україна не буде виходити з переговорів в Мінському форматі.

Але потрібно зробити цей процес більш ефективним, заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук в інтерв'ю Deutche Welle.

Мінський процес має містити більш системні та жорсткі дії. Україна не може наполягати на переговорах, якщо Росія не йде на контакт і влаштовує обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік перестановок Зеленського у Мінському процесі: звільнили Безсмертного

"Ми говоримо про те, щоб мінський переговорний процес був доповнений більш жорсткими, більш системними, більш активними діями. Наприклад, ми хочемо вести переговори. Та сторона хоче, і ми хочемо - значить, ведемо переговори. Якщо вони не хочуть вести переговори, а стріляють і вбивають, ми відповідаємо тим же. Ми не можемо спостерігати, як нас вбивають, і називати це "провокаціями". Це не провокації. Це реальні військові дії, які призводять до загибелі наших людей ", - сказав Кравчук.

Голова української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук запропонував альтернативу Мінському формату переговорів по врегулюванню на Донбасі. До переговорів можуть залучити країни Європи.

Зараз ви читаєте новину «Мінський формат має містити більше жорстких дій - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути