пʼятниця, 16 червня 2017 10:37

Завершення етапу АТО: збройні сили почнуть використовувати по-новому

Автор: 112.ua
  бройні сили почнуть використовувати по-новому
бройні сили почнуть використовувати по-новому

Законопроект про відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях дозволить осучаснити чинну законодавчу базу для проведення АТО на Донбасі.

Додатково закладені основи для вирішення конфлікту на Донбасі "на перспективу", не тільки мирним, а й силовим чином, пише "Обозреватель".

"Цей законопроект дає можливість вирішувати питання, які стоять у поточних умовах, а не три роки тому, як це було на початку АТО", - сказав екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Чинна законодавча база для ведення АТО не відповідає суті процесів, що відбуваються на Донбасі, оскільки через три роки ситуація істотно змінилася, зауважив генерал.

"Дуже важливо давати можливість і перспективу подальших дій, зокрема і силовим структурам, передусім збройним силам, щоб вирішити питання відновлення кордонів і суверенітету держави", - говорить Романенко. - Треба максимально вичерпати мирні можливості і Мінські угоди. Тільки в разі, коли вони не дають результату, переходити до нових можливостей, які припускають і силовий шлях вирішення".

Законопроект про відновлення держсуверенітету України над тимчасово окупованим Донбасом внесуть до Верховної Ради наступного тижня.

"Цей закон уможливить завершити етап АТО і почати етап нового використання наших збройних сил", - повідомив заступник глави фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очі - глибокі, сумні, мужні" - Україною мандрує фотовиставка бійців

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що військові дії тривають 3 роки і переросли формат АТО. Настав час перейти до нового формату захисту країни.

Введення воєнного стану передбачає особливий правовий режим у країні або в окремих регіонах. Він не надає автоматичного права на використання ЗСУ та інших військових формувань.

Зараз ви читаєте новину «Завершення етапу АТО: збройні сили почнуть використовувати по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути