четвер, 22 серпня 2019 15:59

Засуджений росіяний попросив у Зеленського помилування

Засуджений росіяний попросив у Зеленського помилування
Бойовик попросив помилування у Зеленського. Фото із відкритих джерел.

Росіянин Олексій Седіков, засуджений в Україні за тероризм через те, що воював на боці бойовиків, написав заяву прохання про помилування на ім'я президента Володимира Зеленського.

"Десь два тижні тому до мене прийшли працівники СБУ і запитали, чи хочу я на обмін, я сказав, що так і мені запропонували написати заяву на помилування. І десь тиждень тому я написав заяву. Тепер чекаю на новини, більше нічого не знаю", — сказав ув'язнений кореспондентці "Громадського".

Седіков — лейтенант запасу Збройних сил РФ, 2016-го він почав воювати на боці бойовиків так званої ЛНР. У липні 2016-го Седікова затримали українські військові, тоді він дістав поранення ноги. 2017-го його визнали винним у терористичній діяльності й засудили до 11 років в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагородили "Народних героїв України"

Він є у списку росіян, яких Україна готова обміняти на політв'язнів у Росії та на Донбасі.

Бойовика вже возили на обмін у грудні 2017-го, але повернули, як і всіх інших росіян.

Бійці 54-ї окремої мотопіхотної бригади ліквідували бойовиків в окупованому Первомайську на Луганщині. Знищили чимало російського майна та 20 бойовиків, 11 поранили.

Зараз ви читаєте новину «Засуджений росіяний попросив у Зеленського помилування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути