середа, 05 грудня 2018 09:13

Загроза війни з Росією зараз найбільша від 2014-го - Генштаб

Загроза війни з Росією зараз найбільша від 2014-го - Генштаб
Зараз загрозу війни з Росією можна оцінити як найбільшу з 2014 року. Фото - kr24.com.ua

Зараз загрозу війни з Росією можна оцінити як найбільшу з 2014-го. Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ України Віктор Муженко.

"Перед нами агресор, у якого немає ні правових, ні моральних, ні інших рамок. Дуже складно передбачити, коли йому заманеться почати активні бойові дії проти України", - зазначив начальник Генштабу, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ обстріляли українські кораблі в нейтральних водах - Bellingcat

Він додав, що Росія різко збільшила танкову групу, яка розташована на відстані 18 км від кордону з Україною. За його словами, за 2 тижні - від середини вересня до 1 жовтня - вона збільшилася більш ніж втричі - з 93 до 250 машин. Це могло свідчити про підготовку повномасштабного вторгнення після інциденту в Керченській протоці 25 листопада.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти 3 кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси до порту Маріуполя Азовського моря. У результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України. Пізніше українські кораблі були обстріляні та захоплені російським спецназом. У результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ у Керченській протоці поранення отримали 6 українських моряків. Усього за ґратами в Росії опинилися 24 українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «Загроза війни з Росією зараз найбільша від 2014-го - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути