Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 14:51

"Загроза ще не минула" - Таран про відведення російських військ

"Загроза ще не минула" - Таран про відведення російських військ
Серед можливих сценаріїв є також загроза вторгнення російських військ з білоруського напрямку. Фото: Sky News

Росія продовжує передислокацію збройних підрозділів уздовж українських кордонів.

Кількість відведених військ РФ не дає змоги зробити висновок, що загроза збройної агресії минула, заявив міністр оборони Андрій Таран 12 травня. Україна робить усе можливе, щоб сили оборони були спроможними дати адекватну відповідь на загрози, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Росія повільно відводить війська. Наприклад, учора відвели майже 3,5 тис., а сьогодні орієнтовно 4 тис. військовослужбовців. Техніка РФ усе ще залишається поблизу нашого північного кордону", – сказав Таран.

Поміж можливих сценаріїв є також загроза вторгнення російських військ із білоруського напрямку. Міністр наголосив, що Україна ретельно відстежує ситуацію в сусідній державі.

"Безпосередньої загрози зараз не фіксуємо. Водночас на випадок необхідності маємо розроблені плани. І ми знаємо як діяти, якщо побачимо ознаки створення угрупування збройних сил, яке може бути застосоване через Білорусь", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вербує підлітків. Готує для війни з Україною

З лютого до квітня 2021-го Росія сконцентрувала війська й військове обладнання на полігонах у Криму й поблизу Воронежа. У межах півострова війська 76-ї повітряної десантно-штурмової дивізії та 58-ї загальновійськової армії розгорнули великі табори на полігонах.

Твердження Міноборони РФ про участь у передислокації 10 тис. військовослужбовців не відповідають дійсності. Реальна кількість російських військових перевищувало десятки тисяч. Деякі з підрозділів РФ залишилися поблизу кордонів материкової України.

Зараз ви читаєте новину «"Загроза ще не минула" - Таран про відведення російських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути