субота, 18 червня 2022 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В'язнів із Маріуполя тримають як мобілізаційний резерв - Андрющенко

В'язнів із Маріуполя тримають як мобілізаційний резерв - Андрющенко
Окупанти планують випустити ув'язнених в Маріуполі воювати проти України. Фото: pixabay.com

Усі засуджені в Маріуполі на Донеччині до повномасштабного вторгнення Росії продовжують перебувати в Маріупольському СІЗО.

Окупанти годують в'язнів, бо планують найближчим часом використати їх як мобілізаційний резерв, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram 18 червня.

Також розповів про ситуацію з водопостачанням у місті. За словами Андрющенка, проблема з питною водою "набирає обертів".

"Її (питної води. - Gazeta.ua) просто немає. Особливо там, де окупанти прозвітували про відновлення водопостачання. Люди змушені буквально набирати технічну воду з калюж від поривів та використовувати її для життя", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода з річок і "забавки" окупантів із газовими трубами - радник мера розповів про ситуацію в Маріуполі

Російські терористи не припиняють мародерити у місті. Андрющенко стверджує, що крадуть "все, до чого дотягнуться". Наприклад, фонтан в Театральному сквері. Його поцупили разом з катком

"Поверх фонтану був каток. Фонтан, яким бігав президент Зеленській у свій приїзд до Маріуполя. Головна розвага дітей влітку. Хороший був фонтан. Тепер його обладнання теж прикрашатиме щось на Росії або в Донецьку", - підсумував радник.

У Маріуполі залишаються приблизно 150-170 тис. людей.

Мешканці п'ють воду з каналізації. Через зруйновану систему водопостачання можливе поширення холери, повідомляла Всесвітня організація охорони здоров'я. Пізніше окупанти заявили, що закриють місто на карантин через хворобу.

Зараз ви читаєте новину «В'язнів із Маріуполя тримають як мобілізаційний резерв - Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути