субота, 14 березня 2020 20:35

Військові розповіли про ситуацію на Донбасі

Військові розповіли про ситуацію на Донбасі
Бойовики шість разів порушили режим перемир'я. Фото: ТСН

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ шість разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було зафіксовано три обстріли, а саме: поруч з Березовим – з гранатометів різних систем; неподалік Старогнатівки – з міномету калібру 82 мм – 5 мін; поблизу Павлопіля – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Три обстріли були здійснені у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: поблизу Новолуганського – з міномету калібру 82 мм – 3 міни, а також було зафіксовано вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік населеного пункту Шуми – зі 120-мм мінометів – 6 мін, 24 міни із мінометів калібру 82 мм, а також противник вів вогонь із великокаліберних кулеметів; поруч з Гладосовим – з міномету калібру 120 мм – 3 міни", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протиповітряні бої і напади "диверсантів": як тренуються зенітники ЗСУ

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна в найближчі місяці поверне всіх своїх громадян, яких утримують в ОРДЛО. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути