Ексклюзиви
субота, 14 березня 2020 10:09

Протиповітряні бої і напади "диверсантів": як тренуються зенітники ЗСУ
19

Навчання відбулись на базі Нікопольського та Шепетівського зенітних ракетних полків
Фото: Fb/PvkShid
Зенітники провели умовний  протиповітряний бій по контрольним та імітованим цілям
Тренувались відбивати напад диверсійно-розвідувальної групи умовного противника
Біля КПП військової частини відпрацювали алгоритм дій під час блокування військової техніки провокаторами
Після приведення в повну бойову готовність було відпрацьовано здійснення маршу в район виконання завдань

На базі Нікопольського та Шепетівського зенітних ракетних полків у Дніпропетровській та Хмельницькій областях відбулися показові тактичні навчання зенітних ракетних дивізіонів.

Декілька діб підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних командувань "Схід" та "Захід" працювали у режимі максимально наближеному до бойового. Як удень, так і вночі, при будь яких погодних умовах.

Після приведення підрозділів в повну бойову готовність було відпрацьовано здійснення маршу в район виконання завдань. Під час маршу, а також під час чергування на стартовій позиції бійці тренувались відбивати напад диверсійно-розвідувальної групи умовного противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали потужне відео навчань українських зенітників

Біля КПП військової частини разом з представниками національної поліції військові показали алгоритм дій під час блокування та перешкоджання руху колони військової техніки провокаторами з числа місцевого населення.

Особовий склад на штатній техніці зайняв позицію, організував її маскування, охорону та оборону. Крім того, була розгорнута і хибна позиція. Зенітники провели умовний протиповітряний бій по контрольним та імітованим цілям. Також було відпрацьовано зайняття стартової позиції з ходу з мінімальним часом готовності до пуску протиповітряних ракет.

"Подібні навчання досить необхідні для підрозділів ЗРВ, які вже декілька років виконують бойові завдання на Сході нашої країни. Під час цього навчання врахований бойовий досвід, набутий в ході проведення АТО/ООС. Ніколи не знаєш, як поведе себе противник, тому потрібно завжди бути готовим", – зазначив начальник ЗРВ ПвК ''Захід'' полковник Олексій Цуканов.

У 16-й окремій бригаді армійської авіації "Броди" на Львівщині відбулися планові польоти ескадрилій на вертольотах Мі-8 і Мі-2.

Зараз ви читаєте новину «Протиповітряні бої і напади "диверсантів": як тренуються зенітники ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути