четвер, 04 квітня 2019 19:01

Військові провели випробування нового ракетного комплексу "Вільха-М"

Військові провели випробування нового ракетного комплексу "Вільха-М"
Під Одесою пройшли випробування ракетного комплексу "Вільха-М". Фото: Theworldnews

На військовому полігоні в Одеській області пройшли випробування нового ракетного комплексу "Вільха-М".

Модернізований комплекс здатен уражати цілі на майже вдвічі більшій відстані, ніж його попередники. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов.

Турчинов зазначив, що торік розпочалося серійне виробництво нового потужного ракетного комплексу "Вільха", прийнятого на озброєння ЗСУ, керовані ракети якого вражають ціль на відстані 70 км.

"Але наші конструктори та виробничники продовжували наполегливу роботу з подальшого вдосконалення ракетної техніки, і сьогодні відбулися дуже важливі випробування модернізованого комплексу "Вільха-М", нові ракети якого вражають ціль вже на відстані 130 км", - підкреслив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На воду спустили артилерійський катер для ВМСУ

Під час випробувань військові перевірили застосування ракет для знищення цілей на максимальній дальності, а також точність і ефективність знищення цілі.

"Вільха" — український ракетний комплекс з коригованим боєприпасом калібру 300 мм. Розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч". Прийнятий на озброєння української армії у 2018 році.

Над створенням комплексу працювало близько 15 підприємств українського оборонної промисловості. Перші випробування комплексу відбулися 22 березня 2016 року на полігоні під Одесою.

Зараз ви читаєте новину «Військові провели випробування нового ракетного комплексу "Вільха-М"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути