четвер, 04 квітня 2019 08:00

На воду спустили артилерійський катер для ВМСУ

На воду спустили артилерійський катер для ВМСУ
7-й малий броньований артилерійський катер у лютому 2019 року / Скріншот: Ukrainian Military Pages

у Києві для Військово-морських сил ЗС України спустили на воду малий броньований артилерійський катер проекту "Гюрза-М".

Спуск відбувався на урочистій церемонії на підприємстві "Кузня на Рибальському", повідомляє Командування ВМС ЗС України на офіційній сторінці у Facebook.

По завершенню всіх заводських випробувань він відправиться своїм ходом до Одеси, де розпочне державні випробування за результатами яких надійде до складу ВМС ЗС України.

Цей катер почали будувати минулого року та під час закладки восьмого малого броньованого артилерійського катеру 58155 шифр "МБАК" та третього десантно-штурмового проекту 58503 типу "Кентавр-ЛК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи вигуляли "Кентаврів": вперше в море вийшли нові катери

До складу ВМС ЗС України вже введено 6 малих броньованих артилерійських катерів, два з яких – "Бердянськ" та "Нікополь" були захоплені Росією 25 листопада 2018 року.

ВМС замовили 20 таких катерів.

19 листопада 2018 року до Одеси прибули два новозбудовані десантно-штурмові катери проекту 58503 ("Кентавр"), що після завершення всіх необхідних випробувань будуть введені до складу ВМС ЗС України.

28 вересня 2018 року Україна на військово-морській базі у Балтіморі отримала 2 патрульних катери типу Island від Берегової охорони США. Екіпажі кораблів відправились у США на стажування.

Зараз ви читаєте новину «На воду спустили артилерійський катер для ВМСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути