четвер, 09 квітня 2020 20:11

Війна на Донбасі: повідомили погані новини

Війна на Донбасі: повідомили погані новини
Бойовики 11 разів порушили режим перемир'я. Фото: Reuters

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські найманці шість разів обстріляли позиції українських захисників. По оборонцях Павлополя ворог випустив п'ять мін калібру 82 мм, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів й великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах Об'єднаних сил неподалік Водяного противник двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм – чотири міни, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Наші позиції біля Красногорівки й Новомихайлівки окупанти обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру. Поблизу Богданівки противник застосував проти українських захисників стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації п'ять разів порушили встановлений режим "Тиша". З мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем ворог упродовж дня обстріляв наші опорні пункти поблизу Хутора Вільний і двічі – біля Оріхового. Поруч з Новгородським проти українських захисників окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс. В районі Кримського російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі висловилися про майбутнє ОРДЛО

Внаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець. Втрати противника уточнюються.

У березні 2020 року зафіксовано 19 цивільних жертв збройного конфлікту на Донбасі. Серед них двоє загиблих і 17 поранених.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: повідомили погані новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути