четвер, 09 квітня 2020 17:06

Війна на Донбасі: в ООН назвали кількість цивільних жертв

Війна на Донбасі: в ООН назвали кількість цивільних жертв
В ООН назвали кількість загиблих на Донбасі. Фото: pixabay.com

У березні 2020 року зафіксовано 19 цивільних жертв збройного конфлікту на Донбасі, серед них двоє загиблих і 17 поранених.

Про це повідомляється на сайті Представництва ООН в Україні.

Серед поранених – 8 жінок, 6 чоловіків, 2 дівчинки та хлопчик, Загиблі – чоловік та жінка. У лютому внаслідок воєнних дій на Донбасі серед цивільних – один загиблий і четверо поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі висловилися про майбутнє ОРДЛО

Щодо причин загибелі та поранень: внаслідокі артилерійських обстрілів та обстрілів зі стрілецької зброї та легких озброєнь один чоловік і одна жінка загинули; п'ятьох чоловіків, чотирьох жінок, одного хлопчика й одну дівчинку було поранено на території так званої ДНР.

Ще двох жінок і одного чоловіка було поранено на території Донецької області, що контролюється Україною.

Крім того, внаслідок підривів на протипіхотних чи протитанкових мінах або на інших вибухових пристроях і поводження з вибухонебезпечними залишками війни двох жінок і одного чоловіка було поранено на території, що контролюється так званою ЛНР.

Більшу частину випадків загибелі або поранення цивільних осіб внаслідок обстрілів було зафіксовано в Горлівці та Зайцевому, у західній частині Донецька і населених пунктах на захід від нього – Красногорівці, Мар'їнці, Олександрівці, Старомихайлівці та Сигнальному, а також у Докучаєвську.

З початку року й по 31 березня року втрати серед цивільних становлять 36 осіб – 4 загиблих і 32 поранених.

За весь період конфлікту, з 14 квітня 2014 року по 31 березня 2020 року, Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 3 тис. 55 випадків загибелі цивільних осіб, пов'язаних із конфліктом. Серед них – 1 тис. 814 чоловіків, 1 тис. 57 жінок, 98 хлопців, 49 дівчат і 37 дорослих, стать яких невідома. Кількість поранених – понад 7 тис.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: в ООН назвали кількість цивільних жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути