Ексклюзиви
субота, 01 вересня 2018 22:31

Вбивство Захарченка: Із затриманих вибивають зізнання

Вбивство Захарченка: Із затриманих вибивають зізнання
Ватажок ДНР Олександр Захарченко загинув від вибуху в Донецьку. Фото: Вголос

Окупаційна влада ОРДО звинувачує в причетності до вбивства екс-лідера бойовиків Олександра Захарченка 14 осіб, 4 з яких вже зізналися у співпраці з Україною.

"Зараз вони стверджують про дві диверсійно-розвідувальні групи. І вже заявили про український слід. Зараз у них проходять по даній ДРГ 14 осіб", - повідомив у Facebook представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"За інформацією джерела, четверо вже зізналися у співпраці з Україною, але це фейк. Свідчення вибивали. Поставлено завдання після похорону Захарченка, який відбудеться завтра 2 вересня, повністю оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи", - стверджує Лисянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідацію Захарченка назвали "міжнародним тероризмом"

За його даними, адвокатів і родичів затриманих у СІЗО Донецька не допускають, зв'язок по місцях позбавлення волі ДНР глушиться.

31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО призначили "першого віце-прем'єра" Дмитра Трапєзнікова.

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну.

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Захарченка: Із затриманих вибивають зізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути