середа, 19 грудня 2018 22:22

В Україні порахували переселенців з окупованих територій

В Україні порахували переселенців з окупованих територій
В Україні нараховується 1,6 мільйона переселенців. Фото: Korrespondent

В Україні станом на 2018 рік нараховується 1,6 мільйона переселенців з окупованих територій Донецької і Луганської областей та анексованого Криму.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Водночас омбудсмен зазначила, що реальні дані назвати дуже важко.

"На сьогодні в Україні нараховується близько 1,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Здебільшого з окупованих територій виїжджає молодь і люди середнього віку. Втім, реальну кількість ВПО назвати важко. Адже проблемою є також те, що уряд продовжує застосовувати політику прив'язки отримання пенсії та інших гарантованих державою виплат та допомог до статусу ВПО", - наголосила Денісова.

За її словами, існує проблема ізоляції українських громадян на тимчасово непідконтрольних територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як переселенці з Донецька стали затребуваними лікарями в США

"Щомісяця здійснюється понад мільйон перетинів лінії зіткнення через п'ять пунктів, один з яких – напівзруйнований дерев'яний пішохідний міст у Станиці Луганській. Це ще більше ізолює мешканців на неконтрольованих територіях. Також відсутня методологія визначення потреб внутрішніх переселенців. Не розуміючи потреб внутрішніх мігрантів, навряд чи вдасться інтегрувати їх в українське суспільство", – розповіла омбудсмен.

За даними опитування міжнародної організації з міграції, 59% переселенців продовжують орендувати квартири, будинки або кімнати. 38% переселенців не мають наміру після закінчення гібридної війни на Донбасі повертатися до свого місця проживання до переміщення.

Зараз ви читаєте новину «В Україні порахували переселенців з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути