пʼятниця, 14 грудня 2018 10:46

Скільки переселенців не збираються повертатися додому

Скільки переселенців не збираються повертатися додому
Переселенці продовжують залежати від державної допомоги. Фото:www.volynnews.com

За даними опитування міжнародної організації з міграції, 59% переселенців продовжують орендувати квартири, будинки або кімнати.

38% переселенців не мають наміру після закінчення гібридної війни на Донбасі повертатися до свого місця проживання до переміщення. Такими є результати опитування міжнародної організації з міграції, повідомляє прес-служба МінТОТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як переселенці з Донецька стали затребуваними лікарями в США

"У деяких областях, зокрема, у Київській, Чернігівській, Волинській і Чернівецькій, частка таких осіб становить 60% і більше. Частка переселенців, які заявили про намір повернутися додому після закінчення конфлікту, за останній рік зменшилася на 8%: із 32% у вересні 2017-го - до 24% у вересні 2018-го", - наголошують в повідомленні.

Близько двох третин (62%) опитаних переселенців повідомили, що знаходяться у нинішньому місці проживання більше 3 років.

Згідно з опитуванням, інтерес переселенців до працевлаштування за кордоном залишається низьким: лише один відсоток опитаних МОМ протягом грудня 2017-го до вересня 2018-го заявили, що вже знайшли роботу за кордоном і збираються виїхати з країни. Частка тих, хто має намір знайти роботу за кордоном, також залишається незмінною з кінця минулого року і становить 5%.

Переселенці продовжують залежати від державної допомоги, яка є другим найбільш часто згадуваним джерелом їхніх доходів після заробітної плати.

15% опитаних переселенців заявили, що живуть у власному житлі - це частка зросла порівняно з 10% у вересні 2017-го. Більше половини опитаних (59%) переселенців продовжують орендувати квартири, будинки або кімнати.

До 80% респондентів відповіли, що вони повністю або частково інтегровані. Більше половини (54%) опитаних переселенців в останньому раунді заявили, що вони повністю довіряють місцевому населенню в своєму нинішньому місці проживання.

"Тільки 31% усіх опитаних переселенців знайомі з процедурою голосування на президентських і парламентських виборах у місці переміщення. Голосувати на наступних місцевих виборах, якби була така можливість, готові 44% опитаних, однак 33% не голосували б, а інші з відповіддю не визначилися", - наголошується в повідомленні.

У дослідженні представлені об'єднані дані опитування шляхом особистих і телефонних інтерв'ю з переселенцями, ключовими респондентами стали особи, які перетинають лінію розмежування, а також дані обговорення у фокус-групах. Усього було опитано 2405 респондентів шляхом особистих інтерв'ю та 4025 - телефоном із липня до вересня 2018-го.

Уже понад 9 тис. осіб по всій країні подали заяви на участь у програмі "Доступне житло", що реалізується Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Серед них понад 70% - переселенці.

Зараз ви читаєте новину «Скільки переселенців не збираються повертатися додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути