субота, 04 грудня 2021 21:00

У Сербії учасницю конкурсу дитячого малюнка записали "громадянкою ЛНР"

У Сербії учасницю конкурсу дитячого малюнка записали "громадянкою ЛНР"
Згадка ЛНР як держави - є закликом до порушення територіальної цілісності та суверенітету України. Фото: pixabay.com

У сербському краї Опово під час міжнародного онлайн-конкурсу дитячого малюнка "Чарівний світ казки" дівчинку з Луганщини записали "громадянкою ЛНР".

Посольство України в Сербії 3 грудня висловило у Facebook різкий протест і закликало припинити пропаганду терористичної організації ЛНР, засновану окупаційною адміністрацією держави-агресора Росії на тимчасово окупованій території.

"Відомство отримало інформацію газети "Голос Опова", де 26 листопада опублікували результати конкурсу дитячого малюнка. Неповнолітню конкурсантку з України, яка перебуває на території тимчасово окупованої Луганської області, назвали представницею терористичної ЛНР. І це незважаючи на те, що Сербія визнає територіальну цілісність України", - йдеться у дописі.

У посольстві нагадали, що згадка ЛНР у якості держави є закликом до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

"Українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця органів державної влади, недержавних структур або окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями є прямим порушенням українського законодавства, і тягне за собою відповідні правові наслідки", - додали у посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диктатор Лукашенко назвав український Крим "російським" і хоче по ньому топтатися

30 листопада у Сербії винесли перший вирок за організацію участі у війні проти України на Донбасі. Досі сербські суди вели провадження лише через бойові дії за кордоном, а за організацію участі ніхто не відповідав.

Зараз ви читаєте новину «У Сербії учасницю конкурсу дитячого малюнка записали "громадянкою ЛНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути