Ексклюзиви
середа, 21 квітня 2021 07:25

В окупованому Сніжному загинула 2-річна дівчинка. ОБСЄ з'ясувала обставини

В окупованому Сніжному загинула 2-річна дівчинка. ОБСЄ з'ясувала обставини
ОБСЄ з'ясувала обставини загибелі 2-річної дівчинки в окупованому Сніжному. Фото: unian.ua

В окупованому Сніжному на Донеччині від вибуху ручної гранати загинула 2-річна дівчинка.

Гранату активував батько дитини. Трагедія сталася ще 8 лютого. Про це йдеться у щоденному звіті місії ОБСЄ за 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна назвала свою версію загибелі 5-річної дитини на Донбасі

"16 квітня персонал моргу в непідконтрольному уряду Донецьку повідомив, що дівчинка померла 20 лютого після того, як 8 лютого її госпіталізували в лікарню Донецька з ранами голови, які відповідали наслідкам вибуху", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Мати дівчинки розповіла спостерігачам, що вона прокинулася вечері 8 лютого, збиралася увійти в кімнату, де спали її дві доньки. І почула вибух. Вона підтвердила, що гранату в приміщенні активував її чоловік.

Спостерігачі ОБСЄ побували на місці вибуху в непідконтрольному уряду України селищі Олександрівське на Донеччині, де загинув 5-річний хлопчик. РФ звинуватила в обстрілі ЗСУ й почала поширювати фейки. Однак українська сторона спростувала свою причетність. Їм удалося поспілкуватися з рідними дитини. Там нагадали, що в Єнакієвому батьки хлопчика надали медичне свідоцтво, у якому вказано, що він помер 2 квітня від вибухової травми й багатьох осколкових поранень. Того ж дня спостерігачі відвідали будинок на північній околиці Олександрівського, де дитина гостювала на момент загибелі.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Сніжному загинула 2-річна дівчинка. ОБСЄ з'ясувала обставини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути