четвер, 08 квітня 2021 12:21

Україна назвала свою версію загибелі 5-річної дитини на Донбасі

5-річна дитина з Донецької області підірвалася на вибуховому пристрої, який знайшла у дворі. У цьому переконують в українській делегації Тристоронньої контактної групи.

Трагедія сталася 2 квітня в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні території, передає "Громадського радіо".

Автор: hromadske.radio
  Українці спростували російську версію загибелі дитини на Донбасі
Українці спростували російську версію загибелі дитини на Донбасі

"За нашою версією, дитина загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі. Це свідчить про те, що російська сторона мало того, що окупувала нашу землю, вона там розкидає небезпечні вибухові пристрої, штатні або нештатні, через які гинуть громадяни України, зокрема 5-річна дитина", - заявив радник української делегації в ТКГ, позаштатний радник керівника ОП з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони Олексій Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцевий житель під час обстрілу отримав поранення

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко підтверджує версію України, посилаючись на розслідування StopFake. У ньому наголошують, що жоден безпілотник ЗСУ не зміг би пролетіти 30 км до селища.

Автор: hromadske.radio
  Українці спростували російську версію загибелі дитини на Донбасі
Українці спростували російську версію загибелі дитини на Донбасі

Загибель дитини та поранення однієї цивільної людини обговорюватимуть на черговому засіданні ТКГ 13-14 квітня.

В ОРДЛО і Росії активно поширюють інформацію, що вибуховий пристрій, на якому підірвалася дитина, нібито скинув безпілотник Збройних сил України. При цьому доказів щодо причетності до події української сторони не надали.

Через віддаленість населеного пункту від лінії зіткнення сторін та безпідставність звинувачення, українська сторона категорично заперечує свою причетність.

Міноборони наголошує, що подібне є типовою практикою окупантів. Поширюють брехню про Україну та її військовослужбовців, але особливо цинічно використовують тему дітей: від "розіп'ятого хлопчика" 2014-го - до трагічної загибелі цими днями дитини від вибухівки.

Зараз ви читаєте новину «Україна назвала свою версію загибелі 5-річної дитини на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути