понеділок, 12 березня 2018 23:37

В ОБСЄ розповіли деталі розбірок між бойовиками у Донецьку

В ОБСЄ розповіли деталі розбірок між бойовиками у Донецьку
Через розбірки між ЛНР і ДНР у Донецьку гинуть цивільні. Фото: Укрінформ

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) розповіли подробиці розбірок бойовиків ДНР і ЛНР в окупованому Донецьку, внаслідок яких постраждали цивільні.

Про це повідомляє місія у своєму звіті.

У лікарні Донецька спостерігачі розмовляли з 4 жінками та 2 чоловіками, у яких були синці та порізи на обличчях. П'ятеро із шести поранених мали пов'язки на очах.

Вони повідомили, що 9 березня були пасажирами мікроавтобуса, що їхав через Кіровський район у напрямку автодороги Н-15. Проїжджаючи районом, вони побачили чоловіка, який біг у напрямку автобуса, викрикуючи: "Зупиніть автобус!", а за ним слідував автомобіль з озброєними чоловіками в одязі військового типу.

Автобус зменшив швидкість, щоб чоловік мав змогу зайти до нього, проте коли той наблизився до автобуса, на нього налетів автомобіль і притиснув до автобуса. Тоді пасажири помітили, що чоловік тримав ручну гранату, яка вибухнула, коли його притисли до автобуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Донецьку загинула киянка

В результаті вибуху було вибито вікна автобуса, а їхні поранення спричинили осколки гранати та розбите скло.

Лікарі надали медичну допомогу чоловіку з осколковими пораненнями черевної порожнини, який був пасажиром цього автобуса.

"Співробітники моргу лікарні імені Калініна в Донецьку повідомили спостерігачам, що 9 березня до них було доправлено тіла чоловіка та жінки, які померли в результаті вибуху", - наголосили в місії.

Раніше у Державній прикордонній службі України повідомили, що у Донецьку через розбірки між бойовиками ДНР і ЛНР постраждали цивільні люди. Зокрема, від вибуху гранати загинула 39-річна киянка.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ розповіли деталі розбірок між бойовиками у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути