четвер, 23 березня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW з'ясували, коли Росія зможе наростити чисельність ППО

В ISW з'ясували, коли Росія зможе наростити чисельність ППО
Оборонна промисловість РФ історично стикалася з багаторічними затримками у створенні передових систем ППО. Фото: pixabay.com

Російська Федерація не зможе за короткий термін збільшити чисельність сил протиповітряної оборони.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про намір збільшити чисельність російських сил ППО. Водночас аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що формування нових російських підрозділів протиповітряної оборони та авіації не збільшать цьогоріч бойову міць Росії в Україні.

"Шойгу зазначив, що у 2023 році російські війська планують сформувати нову зенітну ракетну бригаду спеціального призначення, зенітний ракетний полк із більш сучасними системами С-350 та полк військово-транспортної авіації. Також хочуть завершити модернізацію ППО у Москві. Одним із пріоритетів розвитку повітряно-космічних сил РФ Шойгу вважає створення більшої кількості підрозділів із сучасними системами", – ідеться у звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут: останні новини з передової від ЗСУ

Російські військові навряд чи зможуть створити такі сили протягом кількох років, не кажучи вже про кінець 2023 року, вважають у ISW. Оборонна промисловість РФ історично стикалася з багаторічними затримками у створенні передових систем ППО, навіть до запровадження жорстких санкцій.

"Формування нових російських підрозділів ППО та повітряно-десантних військ не призведе до збільшення бойової могутності Росії в Україні. Заява Шойгу, ймовірно, покликана запевнити російський народ у тому, що міністерство оборони продовжує розвивати російську армію як військову силу світового рівня, а також нівелювати сприйняття російських військових невдач в Україні", – зазначають експерти.

Російським компаніям і корпораціям рекомендують самостійно закуповувати системи протиповітряної оборони для захисту від дронів, оскільки засоби міністерства оборони РФ "зосереджені на прикритті важливих державних і військових об'єктів".

Зараз ви читаєте новину «В ISW з'ясували, коли Росія зможе наростити чисельність ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути