Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 02:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У ДНР до 25 років в'язниці засудили хлопця Мар'яни Чечелюк, яка повернулася з полону

У так званій ДНР "засудили" на 25 років колонії захисника Маріуполя з "Азова" Владислава Андріанова.

Він - хлопець поліцейської Мар'яни Чечелюк, яку 31 травня визволили з російського полону. Про це сама Чечелюк розповіла на своєму акаунті в соціальній мережі Tik-Tok, опублікувавши відео.

Вони були разом у бункерах "Азовсталі" перед тим, як захисники Маріуполя отримали наказ покинути завод.

Мар'яна розповіла, що Владислав вижив після теракту, який Росія влаштувала у колонії у Оленівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни проводили тортури над українськими полоненими, які повернулися сьогодні додому - Лубінець

"Мій чоловік, друга половина мого зламаного серця. Вижив після теракту в Оленівці. Сміливо захищав Маріуполь. Тепер відбуває 25 років позбавлення волі у російському полоні", – написала вона.

"У полоні в мене була мрія, щоб коли я повернусь, ти зустрічав мене. Два роки я вірила в те, що ти вже вдома. Це великий удар по моєму серцю, коли я дізналася, що тебе немає... Тримайся коханий, скоро ми повернемо тебе і твої страждання закінчаться. Ми повернемось до щасливого життя, яке так різко обірвалось війною", – написала дівчина.

Російські пропагандистські видання писали, що судилище над Владиславом Андріановим провели у фейковій "ДНР" 22 листопада 2023 року. Російські злочинці засудили його до 25 років ув'язнення.

Росія утримувала Мар'яну Чечелюк у полоні два роки. Виїхати з Маріуполя до початку масованих ворожих обстрілів родина дівчини не встигла, тож Мар'яна із сестрою Аліною жили в укритті "Азовсталі".

31 травня відбувся черговий обмін полоненими. Додому вдалося повернути ще 75 українців, повідомив президент Володимир Зеленський.

Повернути вдалося воїнів ЗСУ та Нацгвардії, а також прикордонників та чотирьох цивільних.

Серед визволених Оборонців - 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР до 25 років в'язниці засудили хлопця Мар'яни Чечелюк, яка повернулася з полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути