четвер, 27 червня 2019 18:16

Українського політв'язня, засудженого в РФ, утримують в харківській колонії
3

Фото: https://hromadske.ua/

Український політв'язень Сергій Літвінов, засуджений у Росії за сфабрикованими звинуваченнями, 5 місяців відбуває покарання в Україні. Громадське знайшло Літвінова в колонії у Харкові.

У Диканівській колонії №12 він перебуває із 1 березня 2019 року. Стаття, за якою він відбуває покарання та сама, за якою його засудили в Росії — розбій, повідомляє Громадське.

У в'язниці РФ він пробув 5 років. В Україні йому залишилося відбути ще 3,5 роки.

"Мене депортували з Магадана. В Магадані в суді мені сказали, що Україна погодилась, аби я відбував термін вдома, але Україна не могла такого сказати. Привезли мене в Старобільськ в СІЗО, засідання Біловодський суд проводив без мене, і суд вже мене відправив сюди у виправну колонію".

Він додав, що написав лист з проханням помилування президенту України Володимиру Зеленському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики передадуть Києву полонених: назвали прізвища

Уродженця села Комишне Луганської області Сергія Літвінова затримали влітку 2014 року в Ростові-на-Дону на лікуванні. Він мав запалення щелепи, а лікарня в Станиці тоді була захоплена бойовиками ЛНР.

Росіяни його звинуватили в тому, що він у складі українського батальйону "Дніпро-1" "вбивав мирних мешканців в селах Луганщини". Важливо, що батальйон "Дніпро-1" ніколи не воював у Луганській області.

Йому загрожувало 25 років ув'язнення. Але адвокат Віктор Паршутікін зміг домогтись зміни статті на "розбій". Урешті суд Ростова визнав його винним у тому, що він нібито вкрав для потреб батальйону два автомобілі. На суді ж був підставний потерпілий, чиї автомобілі нібито пропали.

Також адвокат Паршуткін довів, що Літвінова катували на допитах, і при затриманні.

"Мене підв'язували на дерево, пускали по мені струм, стріляли між ніг, я втрачав свідомість, вони себе називали людьми Захарченка", — розповів він Громадському.

У Кремлі заявили, що у питанні обміну заручниками між Україною та Росією потрібно терпіння.

Зараз ви читаєте новину «Українського політв'язня, засудженого в РФ, утримують в харківській колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути