неділя, 01 липня 2018 17:10

Українські військові взяли під контроль ще один населений пункт

Українські військові взяли під контроль ще один населений пункт
Військові ЗСУ зайняли село Золоте-4 в Луганській області. Фото: HJD

Збройні сили України взяли під свій контроль село Золоте-4 (Попаснянський район, Луганська область), до цього воно знаходилося в "сірій зоні" на лінії розмежування.

Інформацію про це поширив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"За оперативними даними групи ІС, в кінці червня ц.р. ротою глибинної розвідки одного з підрозділів зі складу резерву Об'єднаних сил була проведена вдала операція зі звільнення і взяття під контроль чергової важливої адміністративної одиниці - населеного пункту Золоте-4. Операція була проведена без порушень Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міць, доблесть, морський бриз" - показали парад ВМС і нові бронекатери

Про звільнення населеного пункту розповів і волонтер Роман Донік.

"Майже три тижні тривала активна фаза операції по поверненню населеного пункту Золоте 4 (колишнє Партизанський) під контроль ЗСУ. Бойовики неодноразово заявляли про те, що вони то взяли під контроль міст по якому проходить дорога на Первомайськ, то саме селище. Селище знаходився безпосередньо на лінії зіткнення. "Самооборона" зі складу резерву командувача ООС, пару днів назад, остаточно залишилася в селищі і зміцнила позиції. Селище повністю взяли під контроль", - написав він.

За словами Доніка, життя мешканців Золоте-4 в "сірій зоні" було нестерпним.

"Близько 300 місцевих жителів з яких майже 40 дітей шкільного віку, щодня змушені були відчувати на собі всі принади "сірої зони". Відсутність медичного і соціального забезпечення, органів влади. Щоденні огляди і перевірки на блокпостах. І звичайно відсутність будь-якої впевненості в завтрашньому дні", - зауважив він.

Жителі невизнаних республік ДНР і ЛНР образилися на російську владу через Чемпіонат світу з футболу-2018 в РФ. Вони скаржаться на те, що Володимир Путін забувся про війну на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові взяли під контроль ще один населений пункт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути