пʼятниця, 29 жовтня 2021 04:32

Українські Bayraktar готові атакувати вдень і вночі

Українські Bayraktar готові атакувати вдень і вночі
Bayraktar патрулюють не лише Донбас. Фото: Press Agency

Ударні безпілотники Bayraktar TB2 понад півроку виходять на бойове чергування, а їхні екіпажі готові атакувати вдень і вночі.

"Вони перебувають на бойовому чергуванні ще з весни цього року, коли було посилення батальйонно-тактичних груп Росії (біля кордонів України та в Криму - ред). Проводили розвідку і тренування", - розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю BBC News Україна.

Українські Bayraktar з березня цього року "показали свою ефективність для розвідки і давали практичні дані про супротивника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо повне право" - український посол відповів на обурення Німеччини застосуванням Bayraktar на Донбасі

"Вони патрулюють не лише Донбас, а і південь та північ України. Літали у квітні, а також, коли були навчання "Запад-2021" (Росії та Білорусі – ред.). Там, де зростає рівень воєнної загрози, Збройні сили України застосовують весь свій спектр озброєнь, у тому числі і Bayraktar", - пояснив Наєв.

Українська армія має 12 Bayraktar - це два комплекти по шість літальних апаратів, кількох станцій управління та кілька сотень боєприпасів до них.

Збройні сили України застосували літальні апарати Bayraktar TB2 на Донбасі.

Їх використали для знищення ворожої артилерії, яка обстріляла село Гранітне в Бойківському районі Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Українські Bayraktar готові атакувати вдень і вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути