пʼятниця, 13 травня 2022 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна ніколи не визнає "автономію" Донбасу" - Зеленський

"Україна ніколи не визнає "автономію" Донбасу" - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Україна ніколи не визнає запропоновану Росією "автономію" Донбасу, коли та захоплює території і вбиває людей в Україні.

Про "автономію" Донбасу не може йтися, коли воду туди постачає Україна, а Росія зруйнувала зараз ту частину, яку контролювала Україна. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю проєкту Porta a Porta італійського телеканалу Rai 1.

"Зараз вони визнали території Донбасу окремими республіками, які не входять до складу України. Росія заявила, що всі населені пункти Донецької та Луганської областей - "це все наша земля". А тепер нібито очищають Донбас від нацистів. Все з ніг на голову перевернуте", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не реагує на пропозиції вивести війська із захоплених після 24 лютого територій України - Зеленський

Додав, що Росія не говорила про якусь автономію, а просто пішла забирати території.

"У чому тут питання - перед тим, як говорити про той чи інший формат цих територій, не можна було вбивати десятки тисяч людей. Ось у чому проблема. Вони вбили, зруйнували й кажуть - давайте тепер автономію. Ми ніколи не визнаємо їхню автономію", - наголосив Зеленський.

21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання "незалежності" ОРДЛО. 22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання окупованих територій України.

24 лютого армія Росії за наказом Путіна вдерлася в Україну, розв'язавши повномасштабну агресію проти суверенної держави.

Ватажок квазіреспубліки ЛНР Леонід Пасічник заявив, що вже найближчим часом відбудеться "референдум про входження ЛНР до складу Росії".

Зараз ви читаєте новину «"Україна ніколи не визнає "автономію" Донбасу" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути