неділя, 27 березня 2022 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Ватажок бойовиків ЛНР заявив про референдум про входження до складу РФ

Ватажок бойовиків ЛНР заявив про референдум про входження до складу РФ
Ватажок бойовиків повідомив що на території республіки буде проведено референдум. Фото: 24tv.ua

Ватажок квазіреспубліки ЛНР Леонід Пасічник заявив, що вже найближчим часом відбудеться референдум про входження ЛНР до складу Росії.

Про це повідомило російське видання ТАСС з посиланням на Пасічника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін розглядає "корейський" сценарій для України" - розвідка

"Я думаю, що найближчим часом на території республіки буде проведено референдум, на якому народ реалізує своє абсолютне конституційне право і висловить свою думку щодо вступу до РФ. Я чомусь впевнений, що це саме так і буде", - повідомив він.

"Для проведення референдуму про входження ЛНР до складу РФ зараз невідповідний час, вважає голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Леонід Калашніков", - передає ТАСС.

12 березня 2022 року стало відомо, російські окупанти готують у Херсонській області "референдум щодо створення ХНР". Жителі Херсона щодня протестують, аби довести, що Херсон - це Україна.

21 лютого президент Росії ВолодимирПутінпідписав укази про визнання "незалежності" "ДНР" та "ЛНР". 22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання "ЛДНР".

ЄС, США, а також інші країни одна за одною заявляють, що не визнаватимуть "незалежність" "ЛДНР" та запроваджують санкції.

У квітні 2014 року російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють окупаційні адміністрації. 13 квітня на Донбасі була розпочата антитерористична операція. Цього ж дня поблизу Слов'янська відбувся перший бій війни на Донбасі. 27 квітня проголосили "ЛНР" у Луганську.

11 травня 2014 року у деяких населених пунктах Донецької та Луганської областей відбулися "референдуми", на яких, за даними організаторів, мешканці нібито підтримали створення "ДНР" та "ЛНР". Результати не були визнані Україною та міжнародною спільнотою, а 15 травня Генеральна прокуратура оголосила "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Ватажок бойовиків ЛНР заявив про референдум про входження до складу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути